Finmiddag

Vare sig det är dags för födelsedagsbjudning eller bara en träff med de bästa vännerna, så är en finmiddag alltid ett bra alternativ. Själva träffen handlar ju såklart i första hand om att träffas och umgås med nära och kära men med hjälp av en perfekt meny så blir alla kvar vid matbordet länge och ni har möjlighet att prata om allt mellan himmel och jord.

Trerättersmeny

För att lyxa till det lite är det en utmärkt idé att bjuda på en trerättersmiddag. Menyn består såklart då av en förrätt, varmrätt och efterrätt. Som alltid gäller det att hitta en perfekt balans mellan alla rätter och råvaror. När det kommer till förrätten så gäller det att den är för mastig eller mättande. Det ska gärna vara något fräscht som exempelvis fisk eller skaldjur, och någon lättare sås. Om man har haft havs-mat i förrätten så behöver man då inte ha det till varmrätten också, om man såklart inte har det som tema. Det kan därför vara bra att bjuda på något slags kött. Om man vill hålla varmrätten lite lättare så är kyckling ett bra alternativ och dra ner på kolhydraterna. Det är ju viktigt att man orkar med den slutliga efterrätten. Förslag på efterrätt är pannacotta i valfri smak, en cheesecake eller slå på stort och bjud på en choklad-fondant.

Drinkkväll

Efter middagen kan det var trevligt att bjuda på lite drinkar. Man behöver inte köpa på sig allt för mycket olika spritsorter utan klarar sig gott och väl på 3 -4 stycken för att kunna blanda till de allra vanligaste cocktailen. Förslag på dryck som kan införskaffas för att kunna blanda till många olika drinkar är ljus rom, gin, cointreau och malibu. Frys en massa is, sätt på finkläderna och njut av en underbar kväll med god mat och trevligt sällskap!