Söndagsbrunch

En söndagsbrunch är det perfekta sättet att njuta av en helgmorgon tillsammans efter en veckas hårt slit. En brunch är ett slags mellanting mellan en frukost och en lunch, oftast med matigare smårätter med lite frukostkänsla. Själva grejen med brunch är att man ska sitta länge och avnjuta god plockmat i goda vänners lag, och återkoppla efter veckans bravader.

Frukostbuffé

En stor frukostbuffé är det vanligaste alternativet till en brunch. När det kommer till brunch är det ju mer desto bättre som gäller. Gärna flera olika slags bröd, müsli och juice. Mycket pålägg och gärna lite frukter. Toppa med en stor kopp kaffe eller te. För att lyxa till det lite extra kan man så klart baka sitt eget bröd, blanda ihop sin egen müsli och färskpressa juicen, men det är kanske lite överkurs. Tanken är att man ska sitta tillsammans länge så bäst är att duka upp allting på matbordet där ni sitter så alla kan sitta och plocka lite mat under hela träffen. För de som inte har möjlighet eller tid att fixa en frukostbuffé hemma kan man så klart hitta en på närmaste hotell eller på vissa caféer.

Sötare brunch

Om man väljer att vara lite mer otraditionell och väsentligt mycket onyttigare så finns det en liten variant på brunch som innehåller enbart sötsaker. Det brukar vara ett sötare alternativ på frukostprodukter som våfflor med sylt och grädde eller pannkakor med sirap, muffins och crêpes med glass. Extra gott är det att slå ihop lite söta milkshakes med olika glassmaker och bär. Självfallet är alla värda det lite sötare alternativet efter en tuff vecka, och för att få lite nya krafter inför nästkommande vecka!

Det finns inga regler eller riktlinjer för en perfekt söndagsbrunch mer än att buffén ska vara fullproppad av godsaker och att den ska avnjutas tillsammans med så många som möjligt!