Modern art déco

Om du går i tankarna att göra om lite i hemmet eller i ett specifikt rum så behöver du i de allra flesta fall inte ändra på så mycket. Det handlar främst om att ändra på ett fåtal element och detaljer som framhäver just den stilen du är ute efter. En populär stil som växt fram på senare tid är modern art deco. Denna stilen är ganska långt ifrån den sedvanliga skandinaviska stilen vi är vana vid. Här handlar det om att lyfta elegansen och använda sig av lite mer flådiga detaljer. Här kommer lite förslag på detaljer som ni ska tänka på för att nå bästa resultat.

  • Kristallkrona – Såklart så stor som möjligt och gärna som en central detalj i rummet.
  • Marmor – Det kan handla om små detaljer som ljusstakar med marmor-botten eller vaser och askar i marmorimitation. Eller så slår ni på stort och köper ett soffbord eller sidobord med marmortopp.
  • Sammet – Här kan ni också välja att ha en lite mer dämpad approach och bara ha sammet på soffkuddarna eller så kostar ni på er en ny soffa, helt i sammet eller byt överdrag på den ni har till ett sammetstyg.
  • Guld – Det blir för mycket om ni har för mycket detaljer i guld, men det kan räcka med en guld-vas, en stor tavelram i guld eller en spegel med ramen i guld.

Art deco är en stil som framkom under 20-talet och en viktig sista detalj för att nå stilen fullt ut är att använda rika och starka färger, såklart gärna på alla väggar i rummet men det räcker också med en fondvägg om man inte vill gå fullt ut. Oavsett om ni väljer att bara plocka in ett fåtal detaljer eller satsa fullt ut så behöver det inte bli så kostsamt. Ni sätter själva standarden.