Förfest

Om det är dags för en utekväll på stan kan det var kul att träffa upp de närmaste vännerna för lite middag hemma. Det är ett perfekt sätt att ladda upp och ha tid för att prata lite innan det är dags att slå klackarna i taket. Väl ute på klubb eller fest finns det ibland inte tid för att umgås på ett närmare plan och därför är det idealt att träffas upp innan. Och varför inte slå på stort?

Plockmat

Innan galej är man sällan sugen på en stor festmåltid utan det kan vara väldigt trevligt att istället göra lite plockmat av olika slag. Dels så är det inte lika mättande, men främst så är det perfekt för lite mingel. Fokusera på 3 – 4 olika varianter, något som inte känns så tungt och som passar till vin eller bubbel. Någon som också är väldigt fräscht som avslutning är lite fräsch frukt eller bär, såsom jordgubbar, ananas eller melon, som dessutom är väldigt gott att slänga i tillsammans med champagnen eller det mousserande vinet.

Drickspel

När ni är klara med plockmaten och det börjar närma sig utgång så är den ultimata uppladdningen ett drinkspel. Det behöver såklart inte vara ett drinkspel men det sätter minst sagt tonen på fortsättningen av kvällen. Ställ fram era glas och dricka, plocka fram kortleken och sätt igång. Om man vill ha lite mer action så är ett perfekt alternativ öl-pingis. Här behövs bara plastglas, en pingisboll samt öl. Om ni inte tycker om öl går det såklart att ersätta ölen med valfri dryck. Ett lite mer elegant val kan exempelvis vara Prosecco. Det som är bra med ett drinkspel är ju att förloraren egentligen är den stora vinnaren. Men det beror ju såklart lite på hur man ser det. Dagen efter är det stor chans att den personen mår som värst!